Piték & felfújtak (2022)

Piték & felfújtak (2022)

4 899 Ft-tól 18 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Piték és felfújtak - Paul Hollywood

5 039 Ft
+ 1 690 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
mai-konyv.hu
 

Paul Hollywood - Piték és felfújtak

5 039 Ft
+ 1 190 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvkolcsonzo.hu
 

Piték és felfújtak

5 109 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvtunder.hu

További ajánlataink

 

PITÉK ÉS FELFÚJTAK

4 899 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvesbolt.hu
 

Paul Hollywood - Piték & Felfújtak

4 990 Ft
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
numero7.com
 

Piték és felfújtak

5 109 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
booktogon.hu
 

Paul Hollywood: Piték és felfújtak

5 249 Ft
+ 1 690 Ft szállítási díj
Szállítás: max 1 hét
irány a bolt »
konyvmarket.hu
 

Paul Hollywood - Piték és felfújtak

5 389 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
olcsokonyvek.hu
 

Piték és felfújtak

Ország Boltja 2023 Minőségi díj I. helyezett
5 424 Ft
+ 1 389 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
ujkonyvek.hu
 

Piték és felfújtak

5 459 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyv-diszkont.hu
 

Piték & felfújtak

5 560 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvkalauz.hu
 

Paul Hollywood: Piték és felfújtak könyv

5 595 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
olvasokboltja.hu
 

Paul Hollywood: Piték és felfújtak

Ország Boltja 2023 Népszerűségi díj I. helyezett
5 599 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
jokonyvek.hu
 

Paul Hollywood - Piték & felfújtak (9789636090289)

Ismerd meg a MediaMarkt Kedvenceket és szerezd be a sajátod!

Ország Boltja 2023 Minőségi díj II. helyezett
5 699 Ft
+ 1 499 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
mediamarkt.hu
 

Piték és felfújtak

5 879 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
librarium.hu
 

Piték és felfújtak

5 949 Ft
+ 1 399 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
muzsakonyv.hu
 

Piték és felfújtak

6 229 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
 

Piték és felfújtak

6 649 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
libri.hu
Termékleírás
Író Paul Hollywood
Címkék Gasztronómia, Sütés-főzés, Szakácskönyv
Nyelv magyar
Oldalszám 224

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A sütőben sülő húsos, sörös pite illatával semmi sem vetélkedhet, s talán nincs is jobb az első falat sós karamellás, kávés eklerfánknál... A népszerű brit pék, a Kenyér és a Süssünk együtt! szerzőjének új könyve két ínycsiklandó finomságról, a hazájában rajongásig imádott pitékről és felfújtakról szól. Paul Hollywood nem fél hozzányúlni az angol klasszikusokhoz, s olvasóit olyan könnyen követhető, bombabiztos, csábító receptekkel örvendezteti meg, mint a húsos, burgonyás vagy a sertéshúsos, almás, cideres pite, a bárányhúsos-rozmaringos vesepuding, a kolbászos fonat és a pazar halas pite. De megmutatja azt is, hogyan készítsünk csirkés, chorizós empanadát, kalapos csilis babot vagy éppen tejszínes gombával töltött puffancsot. És ha ez nem lenne elég, akkor ott van még a pudingok királynője és a fűszeres, szilvás pizza, a csokivulkán meg az almás, sajtos pite... Sőt Nagy-Britannia egyes régióit is "megízlelhetjük", ha kipróbáljuk a yorkshire-i túrótortát vagy a Bedfordshire clanger nevű különleges, főételnek és desszertnek is beillő finomságot. Az egyes piték alapjául szolgáló tészták - a gazdag omlós fajtájútól az égetett típusúig - elkészítését pedig részletes útmutatók segítik. Paul Hollywood Piték és felfújtak című könyve egyszerűen kihagyhatatlan. Akár az édes, akár a sós ízeket kedveljük, legyünk kezdők vagy profik a konyhában: itt az ideje bekapcsolni a sütőt, és elkápráztatni a családot vagy a barátokat egy finom pitével vagy felfújttal. RÉSZLET 6 személyre Az édes omlós tésztához 200 g finomliszt 2 ek. porcukor 100 g hideg vaj, kb. 1 cm-es kockákra vágva 1 közepes tojás, enyhén felverve 1 tk. citromlé 2 ek. nagyon hideg víz A frangipánkrémhez 100 g puha vaj 100 g finom kristálycukor 2 közepes tojás 50 g finomliszt 75 g őrölt mandula 2-3 csepp mandulakivonat Az almához 3 közepes étkezési alma 15 g hideg vaj, kis darabokra vágva 1 ½ ek. finom kristálycukor 4 ek. szitán áttört sárgabaracklekvár Eszközök 25 cm átmérőjű, 3 cm mély, kivehető aljú, hullámos peremű, fém gyümölcstortasütőforma Ezt a receptet a csodálatos normandiai tarte aux pommes ihlette, és remek módja annak, hogy hencegjünk a saját termésű ízletes almánkkal. A puha, karamellizált almaszeleteket lágy, mandulás frangipánkrémre fektetjük, és baracklekvárral kenjük meg befejezésül. A tésztához egy tálban keverjük össze a lisztet és a porcukrot, majd morzsoljuk el benne a kockákra vágott vajat. Finom kenyérmorzsaállagot kell kapnunk. Robotgéppel is készíthetjük, ez esetben a morzsaállagú tésztát borítsuk majd egy tálba. Keverjük össze a tojást a citromlével és a vízzel. Formáljunk mélyedést a lisztes keverék közepébe, és öntsük bele a citromlével, vízzel elkevert tojást. Fél kézzel gyúrjuk össze. Ha túl száraz a keverék, adjunk hozzá még egy kis vizet. Amikor a tészta kezd összeállni, gyúrjunk golyót belőle, csomagoljuk műanyag fóliába, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 15 percre. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 6-os fokozat), és helyezzünk bele egy sütőlemezt. Készítsünk elő egy 25 centiméter átmérőjű, 3 centiméter mély, kivehető aljú fém gyümölcstorta-sütőformát. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát körülbelül 3 milliméter vastagra, és béleljük ki vele a sütőformát. Vágjuk le a peremén túllógó felesleget, és villával szurkáljuk meg a tésztát. A frangipánkrémhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szórjuk bele a lisztet, az őrölt mandulát, és mehet bele a mandulakivonat is. Egyenletesen terítsük el a tésztán, és simítsuk el a tetejét. Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat, majd vágjuk őket vékony szeletekre. Kivülről befelé haladva fektessük az almaszeleteket a frangipánkrémre úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Szórjuk rá a vajdarabokat, majd helyezzük a sütőbe, az előmelegített sütőlemezre, és süssük 15 percig, amíg a teteje pirulni nem kezd. Az almatorta tetejét hintsük meg kristálycukorral, majd csúsztassuk vissza a sütőbe 10-15 percre, hogy a cukor ráolvadjon és karamellizálódjon a tetején. Keverjük el a sárgabaracklekvárt egy kevés vízzel, óvatosan melegítsük fel, majd kenjük meg vele a még meleg tortánkat. Hidegen, crème fraîche-sel, tejszínhabbal vagy clotted creammel, azaz sűrű tejszínkrémmel tálaljuk. Líra Könyvklub
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.