Confectumok készítésének módja (2021)

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Confectumok készíttésének módja 1779

2 660 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
magyarmenedek.com
 

Confectumok készítésének módja

2 660 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
Termékleírás
Író S. Sárdi Margit, S. Sárdi Margit szerkesztésében
Címkék Gasztronómia, Sütés-főzés, Szakácskönyv, Történelem
Nyelv magyar

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A 18. század végéről származó kéziratos szakácskönyv, korabeli receptekkel, fortélyokkal, lekvárkészítési tanácsokkal. ""KANDÉROZOTT NARANCSHAJ - A narancsnak a hajával éppen úgy kell tenni, mint magával a naranccsal, és meg kell szárasztani, ha kandérozni akarod (csakhogy hidegen kell a nádmézet reája tölteni). A kandérozni való nádmézet főzni kell, míg kalánon általfúván hólyagokot hány, azután a hozzá való edényben töltvén, a habját le kell venni, és a megszárasztott hajat belé kell tenni, és a szárasztóládában tévén, hadd álljan ott vagy hat óráig; ott azután a szegeletin megtörvén, fel kell állíttani edényestöl, s hadd folyjon le a leve. "" ""CSIPKEGYÜMÖLCS CONFECT - A csipkének a gyümölcsét ősz felé meg kell szedni, igen szépen a magvától meg kell tisztíttani, mázas fazékba kell tenni, s bé kell kötni a száját. Mindennap fel kell rázni egynéhányszor tized napig, azután szitán által kell törni, s szitált nádmézzel tésztát csinálni belőlle, azután nyújtsd el, nyomd formába vékonyon. Másnap friss lével tollúval kenegetni. ""
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.