Valódi magyar szakácskönyv (2013)

Valódi magyar szakácskönyv (2013)

2 625 Ft-tól 6 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Valódi magyar szakácskönyv

3 150 Ft
+ 899 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
book24.hu
 

Zilahy Ágnes: Valódi magyar szakácskönyv

2 800 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
jokonyvek.hu
 

Valódi magyar szakácskönyv (1099801)

2 625 Ft
+ 1 490 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
bookfriends.hu

További ajánlataink

 

Valódi magyar szakácskönyv

2 800 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
delfinbuvar.hu
 

Valódi magyar szakácskönyv (9786156385178)

3 150 Ft
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
argentumshop.hu
 

Valódi magyar szakácskönyv

3 500 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
libri.hu
Termékleírás
Író Zilahy Ágnes
Címkék Gasztronómia
Oldalszám 189

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Valódi magyar szakácskönyv

„Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne készítettem volna. Egyszerű, középosztálybeli háztartás keretébe illők ezek mind; de azért válogathat belőlük, vagyonnal bíró nagyobb mérvű háztartást vezető nő is éppen úgy, mint a legszegényebb család, vagy azok a hivatalt teljesítő nők, kik egyszerű cselédek gondjaira kénytelenek háztartásaikat bízni, mert e szakácskönyvből könnyen és olcsón lehet igen jó ételeket főzni, vagy főzetni. Én gazdag földbirtokos családból származtam, gazdasszonyságom alapját hazulról szereztem. Később, mint katonatiszt-né bejártam az ország majd minden vidékét; mindenütt megtanultam a mi jót és takarékosat csak észlelhettem. Szenvedélyes főzőnő létemre gyönyörűséggel és rögtön megkészítettem a nekem tetsző ételeket. - Így gyűlt fel évek során át az én szakácsnői tudásom. Soha életemben másnak a házánál nem főztem és mind e mai napig saját háztartásomban dolgozom, de mert nagy csapások értek, megismerkedtem az anyagi küzdelmekkel is. Így lassan megtanultam miképpen kell és lehet az elképzelhetetlenségig kevés anyagból a lehető legjobb ételeket előállítani. Egészen magyar vagyok, ízlésre, szokásokra s minthogy Erdélyben születtem, főzési modorom túlnyomóan erdélyies. Most már évek óta a főzési tudományom adja kenyeremet. Mindezeket előre bocsátva – úgy hiszem – van okom remélni, hogy a tisztelt közönség bizalmát megnyerem. A könyv az 1892-es kiadás reprintje.
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.