Sorskönyv a frontról (2019)

Sorskönyv a frontról (2019)

3 321 Ft-tól 10 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Sorskönyv a frontról - Háborús foszlányok (Eperjesi Ildikó)

3 321 Ft
+ 899 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
mai-konyv.hu
 

Eperjesi Ildikó és Olekszandr Kacsura - Sorskönyv a frontról (új pédány)

Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett
3 373 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvkolcsonzo.hu
 

Eperjesi Ildikó - Alekszandr Kacsura: Sorskönyv a frontról

3 375 Ft
+ 950 Ft szállítási díj
Szállítás: max 1 hét
irány a bolt »
konyvmarket.hu

További ajánlataink

 

Sorskönyv a frontról - Háborús foszlányok (Eperjesi Ildikó)

3 321 Ft
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
konyvbisztro.hu
 

Sorskönyv a frontról - Háborús foszlányok

3 375 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvtunder.hu
 

Sorskönyv a frontról - Háborús foszlányok

3 375 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
hellobook.hu
 

Sorskönyv a frontról

3 825 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
 

Eperjesi Ildikó, Alekszandr Kacsura: Sorskönyv a frontról /KÖNYV/

3 825 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
rocky.hu
 

Sorskönyv a frontról

Ország Boltja 2018 Népszerűségi díj I. helyezett
4 275 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
libri.hu
Termékleírás
Sorskönyv a frontról - Háborús foszlányok (Eperjesi Ildikó)  című könyv most kedvezményes áron a Könyvbisztró. hu-n. Örökre az emlékezetembe vésődött az a februári nap, amikor hírül adták, hogy "zöld emberkék" jelentek meg a Krímben. Megkövülten ültem a televízió képernyője előtt, mert megértettem, hogy a második világháború után először Európában egy ország egyszerűen elfoglalja egy szomszédos állam területének egy részét.
Aztán kitört a háború a Donyec-medencében (Donbászban). Lesújtott a civil lakosság szenvedése, a sok veszteség. Elképedve tapasztaltam, hogy az orosz propaganda az agresszió áldozatait állítja be bűnösként.
Amikor a helyszínen is volt alkalmam megnézni a szétlőtt házakat, találkozni a földönfutóvá vált civilekkel, rájöttem, hogy a világ méltatlanul kezd megfeledkezni erről a modern, hibrid háborúról, amely mostanáig 13 ezer halálos áldozatot követelt. A közvéleménynek fontos tudnia arról, min mentek keresztül Kelet-Ukrajna lakosai az elmúlt öt évben, hogyan zilálta szét a konfliktus az életüket, és paradox módon mennyi jó is származott a mérhetetlen pusztításból.
Merthogy sok jó is származott. Nagyon sok ember tanúsított önfeláldozást, bátorságot, sőt hősiességet. Barátok vagy addig ismeretlen emberek fogtak össze, hogy megvédjék a szülőföldjüket, vagy segítsék azokat, akik a fronton állják a sarat. Az emberség, a közösségi érzés, a hazaszeretet a legmagasabb hőfokon nyilvánult meg. Ezek az emberi sorsok megérdemlik, hogy összegyűjtve, mintegy tablóként, könyvben mutassuk be őket.
Kiváló ukrán kollégámmal, Alekszandr Kacsurával (aki a kezdetektől ott van a legveszélyesebb helyeken) írtuk meg ezt a háborús sorskönyvet. Az interjúk jelentős részét külön-külön, kisebb részét együtt készítettük oroszul, magyarul, ukránul és angolul.
A fejezetek többnyire a háború egy-egy jellegzetes szereplőjével folytatott beszélgetések alapján készültek. Nem "nagy emberekkel" találkoztunk, hanem egyszerű, hétköznapi kelet-ukrajnai vagy éppen kárpátaljai lakosokkal, katonákkal és civilekkel, lázadókkal és önkéntesekkel. Az interjúk jelentős része most jelenik meg először.
Az ukrán és orosz résztvevők mellett sok fejezet szól magyarokról, akik alaposan kivették a részüket Ukrajna védelméből.
A háború, az elmúlt öt év sarkaiból fordította ki Ukrajnát, és változtatta meg az egyes ember életét. A megrázkódtatások kívül-belül hatottak. Az olvasó észre fogja venni, hogy szinte minden egyes itt bemutatott sors felveti azt a kérdést, hogy mi az élet értelme, mi dolgunk a világon.
(Eperjesi Ildikó) 
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.