Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában (2015)

Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában (2015)

3 190 Ft-tól 3 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

NÉLKÜLÖZHETETLEN ITALOK A GASZTRONÓMIÁBAN

3 190 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
ronniszakkonyv.hu
 

Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában

3 790 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
 

Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában

3 990 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
libri.hu
Termékleírás
Író KÁDAS LAJOS
Címkék Gasztronómia, Italok
Oldalszám 130
Súly 380

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Szerző: Kádas Lajos Kossuth Kiadó, 2015

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az olvasmányos leírásokból tizenöt italcsoport történetét és legfontosabb sajátosságait ismerhetjük meg, ezekhez természetesen receptek is társulnak, amelyeket ínycsiklandók ételfotók tesz még élvezetesebbé. A kötet adatai: Formátum: 175 x 230 mm Megjelenés éve: 2015 Terjedelem: 130 oldal A szerzőről: 1969-ben szerzett diplomát az ELTE-TTK biológia-kémia szakán, és ezévben került az akkor alapított Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Áruismeret Tanszékére. 1976-ban - az akkori tanszékvezető Dr. Lindner Károly hívására - átment az Élelmezéstudományi Tanszékre, melynek 1984-1997-ig (a tanszék megszüntetéséig) vezetője volt. 1989-1997 között a Vendéglátóipari Intézet igazgatóhelyetteseként, illetve igazgatójaként is tevékenykedett. Oktatóként az élelmiszerismeret, táplálkozástudomány tárgykörének fejlesztésében és oktatásában vállalt folyamatos feladatokat. Kutatói tevékenysége főként az élelmiszerkémia területe köré szerveződött. Ezen munkáival szerezte meg 1972-ben az egyetemi doktori címet, 1988-ban pedig a „kémia tudomány kandidátusa" fokozatot. A táplálkozástudomány területen kifejtett tevékenységét több szakmai kitüntetéssel (pl. Venesz József emlékérem, Tangl Ferenc emlékérem, Tarján Róbert emlékérem) ismerték el. Tagja az MTA Köztestületének, az MTA Élelmiszertudományi albizottságának, a Magyar Biológiai Társaságnak, a Magyar Élelmiszertudományi Egyesület Konzervipari Szakosztályának és a „Hűtőipar" szaklap szerkesztőbizottságának. Vezetőségi tagja a Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak, és ezen szervezet alapítványának kuratóriumi elnöke. Számos szakmai és oktatási területen szakértőként tevékenykedik. Szervezője több mint negyven szakkönyvnek, tankönyvnek, szakmai publikációi száma meghaladja a százat. Több könyvét nívódíjjal jutalmazták.
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.