Liktáriumos könyv 1764 (ISBN: 9786155601484)

Liktáriumos könyv 1764 (ISBN: 9786155601484)

1 796 Ft-tól 5 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Liktáriumos Könyv 1764

1 796 Ft
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
zonacomputers.hu
 

Liktáriumos könyv 1764

2 040 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
magyarmenedek.com
 

Liktáriumos könyv 1764

1 910 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvkalauz.hu

További ajánlataink

 

- Liktáriumos Könyv 1764

1 920 Ft
Szállítás: max 1 hét
irány a bolt »
numero7.com
 

Liktáriumos könyv - 1764

2 280 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
Termékleírás
Író S. Sárdi Margit (szerk. )
Címkék Történelem
Nyelv magyar

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A régi magyar életet és világot dokumentumokon keresztül bemutató sorozatunk könyvtárak, levéltárak vagy éppen magángyűjtemények mélyén rejtőzködő kéziratokat tesz megismerhetővé a mai olvasó számára. A sorozat új kötete egy 18. századi kéziratos szakácskönyvet mutat be, ami bevezet a sütemény- és lekvárkészítés, valamint a gyümölcsfeldolgozás korabeli titkaiba. A kötetet a szerkesztő, Sárdi Margit tanulmánya és szójegyzéke teszi még élvezetesebb olvasmánnyá. "A narancsliktáriumat egészen így főzd - A narancsnak egészen vájd ki a belit, áztasd tiszta hideg vízbe[n], egy éjjel hadd álljon benne. Annak utánna vakargasd ki szépen a belit, hogy csak az haja maradjon. Egy tiszta rézedénybe tedd az áztatott hajat, és főzd erőssen mindaddig, míg a gombostőnek a gombja könnyen általmégyen rajta. Annak utánna hideg vízbe[n] mosd ki, rakd le, míg a vize leszivárog róla, a nádmézet áztasd bé hideg vízbe, tedd a tűzhöz, főzd mindaddig, míg a víz kifő a nádmézből. Azután rakd belé a narancshajat, főzd meg benne jól; csak hogy meg ne égjen, a mézre rávigyázz. ""Birsalmatésztát így csinálj - A birsalmát apróra szeld meg, a magvát, torzsáját vesd ki. Egy fazékba tölts vizet reá, erőssen főzd. Mikor forr a víz, akkor tedd belé a birsalmát. Mikor osztán jó lágyan megfő a bissalma, egy tiszta fejér ruhába ki kell rakni. Mikor jól megszárad a víztől, egy sűrű szitán verd által. Egy font nádmézet mérj és egy font bissalmát, de a negyedrésze igen szép fejér liszt légyen. A bissalmával azután erőssen gyúrd öszve. Micsodás formát akarsz, reányomhadd. Mikor a kenyér kisül, akkor tedd a kemencébe sülni. "
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.