Gyulladáscsökkentő étrend és életmód (2021)

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód (2021)

3 849 Ft-tól 5 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód Rubin Eszter - Farkas-Boross Zita

3 999 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
paleocentrum.hu
 

Rubin Eszter - Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

3 849 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
olcsokonyvek.hu
 

Rubin Eszter - Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

3 949 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvakciok.hu

További ajánlataink

 

Rubin Eszter - Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

4 249 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
alomgyar.hu
 

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

4 999 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
libri.hu
Termékleírás
Író Farkas-Boross Zita, Rubin Eszter
Címkék Egészség
Nyelv magyar

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Szerző: Rubin Eszter - Farkas-Boross Zita
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 220
Megjelenés: 2021. június
Kötés: Kartonált

"Rohanó, stresszes hétköznapjainkon kapkodva étkezünk, nagyarányú szénhidrát- és cukorfogyasztás mellett étrendünk javarészt feldolgozott, tartósított élelmiszerekből áll. Az alapanyagok kiválasztásakor nem követjük az évszakok és napszakok változását, késő este is bőségesen vacsorázunk, sokat nassolunk, és így folyamatosan dolgoztatjuk az inzulinháztartásunkat. Az esti étkezések megzavarják a biológiai folyamatainkat, az alváshoz és ezáltal a szervek és sejtek regenerálódásához nélkülözhetetlen biokémiai rendszereinket. Ráadásul folyamatos információáradattal terheljük a szimpatikus idegrendszerünket és ezáltal hormonműködésünket.

Ez a könyv a változtatás lehetőségét kínálja nekünk. Ám ahhoz, hogy megérthessük, milyen étkezési és életmódbeli változtatások szükségesek az egészséges életvitelhez és a krónikus betegségek megelőzéséhez, át kell tekintenünk szervezetünk működésének alapjait. Meg kell ismernünk a "néma betegség", azaz a krónikus gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint azokat a környezeti tényezőket, amelyek hozzásegítenek bennünket az egészség eléréséhez. Ez utóbbiakhoz tartozik az étkezési ritmus, a stresszkezelés, a nyugodt alvás vagy a regeneráció. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. A gyulladáscsökkentő étrend alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok kiküszöbölése.

Rubin Eszter író, gasztronómus 65 gondosan összeállított és ínycsiklandó receptjét Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó összefoglalója egészíti ki a diéta elméleti alapjairól. Újszerű megközelítésük segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési problémákat. A változatos és tápanyagdús ételeket a szerzők a különböző szénhidrátok - különösen a keményítők - bélrendszerre gyakorolt hatásainak figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciába n érintetteknek is óriási segítséget nyújt.
Itt az idő, hogy ne másoktól várjuk a megoldást életminőségünk javítására: ismerjük fel a lehetőségeinket, és vegyük saját kezünkbe a gyógyulásunkat. "
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.