Erdélyi lakoma újratöltve (2023)

Erdélyi lakoma újratöltve (2023)

5 249 Ft-tól 12 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv (új kiadás)

5 766 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvszallito.hu
 

Erdélyi lakoma újratöltve - Kövi Pál

5 249 Ft
+ 1 690 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
mai-konyv.hu
 

Erdélyi lakoma újratöltve

Ország Boltja 2024 Minőségi díj I. helyezett
5 399 Ft
+ 1 290 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
ujkonyvek.hu

További ajánlataink

 

Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv (új kiadás)

Ország Boltja 2024 Minőségi díj III. helyezett
5 474 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvtunder.hu
 

Kövi Pál: Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv

5 624 Ft
+ 1 690 Ft szállítási díj
Szállítás: max 1 hét
irány a bolt »
konyvmarket.hu
 

Kövi Pál: Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv

5 999 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
jokonyvek.hu
 

Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv

5 999 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
webshop.kello.hu
 

ERDÉLYI LAKOMA ÚJRATÖLTVE - IRODALMI SZAKÁCSKÖNYV

6 000 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
ronniszakkonyv.hu
 

Erdélyi lakoma újratöltve

6 299 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
librarium.hu
 

Erdélyi lakoma újratöltve

6 374 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
 

Erdélyi lakoma újratöltve - Irodalmi szakácskönyv (9789636201234)

6 749 Ft
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
argentumshop.hu
 

Erdélyi lakoma újratöltve

7 499 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
libri.hu
Termékleírás
Író Kövi Pál
Címkék Gasztronómia
Nyelv magyar
Oldalszám 460

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Szerző: Kövi Pál Összeállította és szerkesztette: Cserna-Szabó András Helikon Kiadó, 2023

"Kövi Pál pontosan ismerte Erdély múltját és multikulturális hagyományait. Könyve az egymás mellett élő, folyamatos kölcsönhatásban lévő kultúrák konyháját mutatja be, hiszen minden más olvasat fikció lenne. " Nyáry Krisztián Kövi Pál, híres New York-i vendéglős (Four Seasons) a hetvenes években visszatért ifjúkorának helyszínére, Erdélybe, hogy összegyűjtse a régi magyar, székely, román, szász, zsidó, örmény, szombatos stb. recepteket. A szakácskönyvet azután megtöltötte kulináris esszékkel, a kor erdélyi íróit kérte föl szerzőknek. A könyv először 1980-ban jelent meg Bukarestben, majd pár évvel később New York-ban angolul. Mi most "újratöltöttük" Kövi alapművét: a csodálatos és autentikus receptek maradtak, az esszéket pedig újakra cseréltük. Az új kiadás szerzői: Bächer Iván, Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Demény Péter, Andrei Dósa, Esterházy Péter, Kali Kinga, Király Kinga Júlia, Nyáry Krisztián, Papp Sándor Zsigmond, Frank J. Prial, Saly Noémi, Szederkényi Olga, Tatár Zoltán, Tompa Imre, Ugron Zsolna, Váncsa István. Az új írásokban feltűnnek puliszkák és tokányok, az erdélyi zsidó és örmény konyha fogásai, kolozsvári káposzták és a vásárhelyi vargabélesek, nyomtatott szakácskönyvek és nagymamák kézzel írt receptfüzetei, útszéli sütödék és legendás vendéglők, ősi fogások és hamis műételek, csorbák és miccsek, zakuszkák és flekkenek, szászok és románok - és ez a felsorolás csak egy kis ízelítő! A kötet adatai: Kötés: keménytáblás Megjelenés éve: 2023 Terjedelem: 460 oldal
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.