DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE (ISBN: 9786155166983)

DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE (ISBN: 9786155166983)

2 905 Ft-tól 5 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Daganatos betegségek megelőzése és kezelése - Dr. Bittner Nóra - Gyurcsáné Kondrát Ilona (szerk. )

2 905 Ft
+ 1 690 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
mai-konyv.hu
 

Dr. Bittner Nóra: Daganatos betegségek megelőzése és kezelése - Táplálkozási és életmódtanácsokkal (2. kiadás)

3 581 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
jokonyvek.hu
 

Daganatos betegségek megelőzése és kezelése - Táplálkozási és életmódtanácsokkal (2. kiadás)

Ország Boltja 2024 Minőségi díj III. helyezett
3 582 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvtunder.hu

További ajánlataink

 

DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE

3 385 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
ronniszakkonyv.hu
 

Daganatos betegségek megelőzése és kezelése - Táplálkozási és életmódtanácsokkal /2. kiadás/

3 582 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
Termékleírás
Író Dr. Bittner Nóra, Gyurcsáné Kondrát Ilona (szerk. )
Címkék Egészség, Társadalomtudomány
Nyelv magyar

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Táplálkozási és életmódtanácsokkal Második kiadás Szerkesztette: Dr. Bittner Nóra, Gyurcsáné Kondrát Ilona SpringMed Kiadó, 2021

A daganatos megbetegedések hazánkban is több százezer embert érintenek. A halálozási statisztikák alapján, a vezető halálokok közé tartozik a tüdőrák, a vastagbélrák és az emlőrák. Ezen betegségek kialakulásában is szerepet játszanak a rossz szokások: a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása, valamint a stressz. A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. Ha elfogadjuk a tényt, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra, ha a mindennapjaink részévé tesszük a mozgást, akkor már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében! Ráadásul, ugyanazon ételreceptek és tanácsok megfogadásával és betartásával, nemcsak a daganatok, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is tudjuk akadályozni. A könyv alkotói évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok. A szerzők jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat, melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia kell, hiszen az életmód- és étkezési tanácsok mindenkire vonatkoznak. A tudás, az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek. Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedéseket a daganatos betegségek követik a morbiditási és mortalitási statisztikákban. A hazai rákregiszterek adatai nagyrészt megfelelnek a nemzetközi tendenciáknak, európai viszonylatban a férfiak tekintetében első, a nők vonatkozásában a második helyen állunk a rák okozta halálozásban. A daganatos betegségek kialakulásában egyértelműen szerepet játszik a környezetszennyezés, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkohol és nem utolsósorban a dohányzás is. A primer prevenció a betegség kialakulásának megelőzését szolgálja, amelyre vonatkozóan táplálkozás szemszögéből nézve nincs ugyan egyetlen és mindenki számára előírható diéta, de az ajánlások figyelembevétele alapján összeállított étrend csökkentheti a kialakulás kockázatát. A mérsékelt zsírbevitel, az élelmirost-gazdagság, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a túlzott cukorbevitel kerülése, a baromfi hús és a halak előnyben részesítése fontos tényezők a megelőzés oldaláról. A szekunder prevenció a korai diagnózist és az adekvát kezelést jelenti. Az onkoterápia alatti diéta kialakításánál lényeges figyelembe venni, hogy leromlott állapotban a kezelés hatékonysága is csökken. Nem megfelelő energia- és fehérjebevitel az ellenállóképesség megváltozásához vezethet. Mindezek értelmében fontos dietetikus szakember tanácsának kikérése a kezelés ideje alatt az egyéni táplálásterápia kialakítása során. A könyv onkológus és dietetikus szerzőpárosa a teammunkát kiemelve kíván segítséget nyújtani elsősorban a betegeknek, valamint a megelőzés miatt az egészséges embereknek egyaránt. Kubányi Jolán, MSc, elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége A kötet adatai: Formátum: 148 x 210 mm Megjelenés éve: 2021 Terjedelem: 252 + 16 oldal színes melléklet A tartalomból: 1. rész: A táplálkozás, az életmód és a daganatos betegségek összefüggései 1.1. Amit a daganatos betegségek kialakulásáról és felismeréséről tudni kell 1.2. A megelőzés lehetőségei 1.3. Életmódtanácsok, valamint a testmozgás lehetőségei a daganatos betegségek megelőzésében és kezelésében 2. rész: Táplálkozási ajánlások az egészség megőrzésére és daganatok esetén 2.1. Étrendi ajánlások 2.2. Táplálkozási alapismeretek 2.3. Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása 2.4. Mesterséges táplálás, a tápláltsági állapot és a tápszerek jelentősége a daganatos betegek táplálkozásában 3. rész: Ételreceptek az egészségtudatosság jegyében 3.1. Receptek jegyzéke 3.2. A receptek tápanyagtartalma 3.3. Útmutató az ételek elkészítéséhez 3.4. Mintaétrendek 3.5. Receptek 4. rész: Hasznos információk Színes melléklet
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.