Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Borászati technológia

4 500 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
agrarkonyvek.hu
Termékleírás
Író Eperjesi Imre
Címkék Gasztronómia
Oldalszám 314

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti.
A bor minősége függ
– a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól,
– a szőlő érettségétől és betakarításának módjától,
– a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés),
– a bor kezelésétől, a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától,
– a bor érési viszonyainak szabályozásától,
– a bor tárolásának körülményeitől.
E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz.
A könyv mindezeket a technológiai folyamatokat egy-egy fejezetben ismerteti, amit az érzékszervi vizsgálatok és a fogyasztási szokások alakulásának leírása zár.
Eperjesi Imre sok évtizedes bortechnológiai és oktatói gyakorlata, írói tapasztalata egy letisztult, lényegre törő, a mára kialakult borkultúrának megfelelő újdonságokat is tartalmazó könyve nélkülözhetetlen a felnövekvő borásznemzedékek számára.
A Borászati technológia elő tagja annak a trilógiának, amit a Kállay Miklós: Borászati kémia és Magyar Ildikó: Borászati mikrobiológia című munkái követnek.  
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.