Bioételek gabonából (2010)

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
 

Bioételek gabonából - Napsütötte ízek

4 491 Ft
+ 1 890 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
book24.hu
 

Bioételek gabonából - Napsütötte ízek (1019441)

3 743 Ft
+ 2 490 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
bookfriends.hu
 

Bioételek gabonából

4 990 Ft
Szállítás: max 1 hét
irány a bolt »
argentumshop.hu

További ajánlataink

 

KÚTVÖLGYI MIHÁLY - Bioételek gabonából

3 842 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
olcsokonyvek.hu
 

Bioételek gabonából

3 890 Ft
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
delfinbuvar.hu
 

KÚTVÖLGYI MIHÁLY - Bioételek gabonából

3 942 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyvakciok.hu
 

KÚTVÖLGYI MIHÁLY - Bioételek gabonából

4 241 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
alomgyar.hu
 

Bioételek gabonából

4 990 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
libri.hu
Termékleírás
Író Kútvölgyi Mihály
Címkék Gasztronómia, Sütés-főzés, Szakácskönyv
Oldalszám 127

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Szerző: KÚTVÖLGYI MIHÁLY
Kiadó: TIMP KIADÓ - LAVIK 92 KFT
Oldalak száma: 128
Megjelenés: 2010. július
Kötés: Kötött

Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális "anyag", a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya. Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek. A könyvben olvasható ételekhez az alapanyagok bioboltokban szerezhetők be. Ambrus Lajos író bevezetőjével és Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély, zárószavával a biogazdálkodásról.
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.