A bor készítése és kezelése (2024)

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

A bor készítése és kezelése

3 990 Ft
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
delfinbuvar.hu
 

A bor készítése és kezelése

4 335 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
lira.hu
Termékleírás
Író Mercz Árpád Bíró Károly
Címkék Gazdaság, Mezőgazdaság, Növények
Nyelv magyar
Oldalszám 328

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Szerző: Bíró Károly - Mercz Árpád
Kiadó: Nemzeti Örökség Kiadó
Oldalak száma: 328
Megjelenés: 2024. szeptember
Kötés: Puhatáblás

A borkészítés és borfogyasztás mindazoknál a népeknél, amelyeknél a természeti viszonyok megengedték a szőlőtermesztést, az őstörténettől napjainkig nagy szerepet játszott az emberek életében. A bor az emberiségnek napjainkban is általánosan ismert, kedvelt itala. Egyeseknek élvezeti cikként szolgál, másoknak viszont a mindennapi táplálkozás fontos kiegészítő fogyasztási cikke. De fontos szerepet tölt be a közegészségügy terén is, részben a járványos betegségek elhárításában, a megelőző védekezésben, részben pedig a gyógyításban, illetve a legyengült betegségeknél a szervezet részére gyorsan értékesülő tápszerként alkalmazva. Ünnepi lakoma a magán-, köz-, vagy nemzetközi életben bor nélkül el sem képzelhető.
A mai Magyarországon újra reneszánszát éli a borkészítés és a különféle borbemutatók, bormustrák, fesztiválok ideje. Szinte minden jelentős szőlőtermelő vidékünkön zajlanak ilyen események, amik egyre népszerűbbek és évről-évre mindig nagyobb az érdeklődők, borkedvelők létszáma.
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.